perjantai 11. tammikuuta 2013

Irti sykemittariliikunnasta.

Pari vuotta sitten hommasin itselleni sykemittarin.
Se oli aina kuntoillessa minulla mukana ja niinpä orjallisesti tahdoin suoriutua liikunnasta niin, että syke oli mahdollisimman korkealla ja kaloreita olisi tunnin aikan kulunut vähintään 400 kcal. Muuten en ollut yhtään tyytyväinen liikuntasuoritukseeni. Puolitoistavuotta sitten palkkasin itselleni personal trainerin, joka sai minut irti tästä sykemittari-kuntoilusta. Oli järkyttävää tajuta, että kroppa oli ihan shokissa liian isojen sykkeiden vuoksi ja vähäisen ruokailun. Säästöliekillä olo ei tietystikään tuonut toivottuja tuloksia vaan olo oli koko ajan valtavan heikko.
 
Siksipä en ole nyt uskaltanut sykemittaria esiin kaivaa - paitsi tänään kokeilin.
 
Kävin Elixia itäkeskuksessa kahvakuula-tunnilla. Unohdin sykemittarin kokonaan ja niinpä tuntia oli kulunut jo 35 minuuttia ennen kuin napsautin sen päälle. Koko tunnin aikana en muistanut sitä vilkuilla, eli se ja sykkeet eivät ohjanneet liikuntaani, vaan oma jaksamiseni ja oloni.
 
Tunnin jälkeen lukemat olivat seuraavat:
35 min.
335 kcal
syke alueella 27 minuuttia
keskisyke 149
maksimisyke178
 
Tunnin jälkeen nappasin ensiapuun banaanin ja lasin rasvatonta maitoa.
Sitten valmistun kunnon ruoan.
 
Suppilovahveroita ja broilerin paistijauhelihaa valkokaali-herne-raejuusto- salaatilla.
 
Vaikka sykkeet olivat melko kovat, tuon ruokailun jälkeen olo ei ollut yhtään väsynyt, eikä ole edelleenkään.Päinvastoin olo on todella energinen ja hyvä!  Ennen olisin ollut ihan poikki koko loppu päivän.
 
Olenkohan tosiaani oppinut jotain?
 
Kiitos kaikille tsempeistä!
 
 
 


1 kommentti:

  1. Hei, huippua, että meitä on muitakin laihduttelijoita! Löysin tänne omasta blogistani, ja päätin heittää sinua heti haasteella: http://katastrofinkeskella.blogspot.fi/2013/01/eka-blogihaasteeni.html :-)

    Sulla on lähtenyt tosi hyvin kilot putoamaan, toivottavasti mullakin lähtisi...! Mulle sykemittari on kyllä se tärkein ja paras treenikaveri juurikin sen takia, ettei tule liian kovaa viuhdottua menemään.

    VastaaPoista