perjantai 26. heinäkuuta 2013

Miksi bloggaan?

Too big to be me- blogin Anna pohti tänään blogissaan, että toistaako blogin tekstit itseään. Hän kirjoittaa, että aloittaessaan bloggauksen hän postaili ruokakuvia, jotta olisi todistusaineistoa terveellisestä ruokavaliosta ja postaili muutoskuvia itsestään. Mutta nyt kun paino on vakiintunut ja 30 kg pudotusurakka on ohi, hän pohtii, että onko hänellä enää mitään annettavaa blogiin.
Minun mielestäni on! Minulle hän ainakin toimii suurena tsempparina!
 
Annan teksti sai minut pohtimaan, että miksi minä bloggaan tästä projektistani.
 
Bloggaan, koska
 
1. Tarvitsen jonkun "julkisen" paikan missä anonyymisti kertoa tästä!
 
En siis ole vielä uskaltanut painoani julkisesti huudella facebookissa tai omilla kasvoillani täälläkään. Tarvitsen kuitenkin jonkun paikan, jossa voin luvata - itselleni ja muille - että tällä kertaa onnistun tässä! Julkinen paikka, jossa uhoan, pitää motivaatiota yllä.
 
2. Haluan kirjata ylös fiiliksiä, tuloksia, sykkeitä jne., jotta voin todistaa itselleni edistyväni!
 
Haaveilen myös siitä, että vuoden päästä en voi uskoa silmiäni. "Painoinko todella noin paljon?" "Näytinkö todella tuolta?" ;)
 
3. Seuraan useita laihdutus-, fitness- ja hyvinvointiblogeja ja haluan jakaa myös oman tarinani. Jospa siitä olisi jollekin hyötyä.
 
En osaa jakaa vinkkejä, en tekniikoita, en ruokaohjeita( - ainakaan vielä). Opettelen niitä itsekin vasta. Mutta tiedän miten vaikeaa tämä on. Miten tahto häviää aina ensimmäisen suklaapatukan myötä. Miten helppoa on keksiä selityksiä ja miten helppoa on soimata itseään.
Olen siis varmastikin kokemusasiantuntija. :)
 
Mikä saa teidät bloggaamaan?
 
Tänään menin autolla salille, koska pelkäsin ukkosta ja kaatosadetta.
Salin oven aukaistua, päätinkin ilmoittautua jälleen fitnees fusion tunnille.
 
Ennen tuntia minulle jäi aikaa tehdä pikainen salitreeni olkapäille ja hartioille. 15 min ja 104 kcal. Liikkeinä:
Kahvakuulalla etuheilautus yhdellä kädellä ja siitä veto rinnalle ja työntö ylös 8kg 3 x 12/ käsi
Rinnalle veto 12,5 kg 3 x 12
Vipunostot 5 kg/ käsi 3 x 12
Pystypunnerrus 15 kg 3 x 12
+ extrana
Ojentajat ylätaljalla 35 kg 3 x 12
 
Fitness fusion oli nyt kolmannella kerralla jo todella ihana tunti. Tänään sattui vielä ohjaaja, jonka kanssa selkeästi meni myös kemiat yksiin. Ensimmäisen kerran tunnin alussa kerrottiin, että mistä on kyse. "Joogaa, Pilatesta, Taijia ja perus jumppaliikkeitä musiikin tahtiin yhdistävä vahvatunti." Tämä oli mielestäni paremmin kuvattu, kuin nettisivuilla oleva teksti "Kehonhallintaan ja henkiseen hyvinvointiin keskittyvä tunti käyttäen tasapaino– ja voimaliikkeitä."
 
55 min ja 314 kcal

Treenin jälkeen kävin vielä pikaisesti 10 min solariumissa. Yritän pitää ihon väriä yllä ensi viikon juhlia ajatellen. Tai paremminkin juhla-asuja ajatellen. :)
Ruoaksi tein täysjyväpastaa, tonnikalaa, pakastevihanneksia, valkosipulia, kevätsipuli, pari rkl rahkaa ja 1 rkl tomaattisosetta. Lisäksi ruispala becelillä ja graavilohella.  Olen muuten siirtynyt ruokalautasissa pienempään kokoon. Ennen söin isoilta lautasilta, nyt käytän tuollaisia reiluja leipälautasia.
 
 Mitä levitettä olisi hyvä käyttää leivän päällä? Miehelleni on suositeltu terveyskeskuksesta beceliä, sillä hänellä on kolesterolit koholla ja siksi sitä minäkin käytän. Kovin monessa paikassa puhutaan vain puhtaasta ruoasta ja sen tärkeydestä ja sitä beceli ei kyllä ole. Mitä te käytätte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti